webcreation: Free Design

Historisch Informatie Punt

hipmultitouchtableOp 30 maart 2012 opende wethouder Bouwmeester het Historisch Informatiepunt Veenendaal in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein. Dit Historisch Informatiepunt (HIP) is een samenwerkingsproject van Museum Veenendaal, Historische Vereniging Oud Veenendaal, het gemeentearchief en Bibliotheek Veenendaal, waarbij veel vrijwilligers betrokken zijn.    

Multitouchtafel
In het HIP staat een tafel met een multitouchscherm van 1 meter bij 70 centimeter. Dit scherm is door iedere bezoeker van De Cultuurfabriek vrij te gebruiken. Door aanraking met de handen komen beelden over de historie van Veenendaal naar boven. Deze kunnen worden uitgerekt en gedraaid en bijbehorende teksten kunnen weergegeven worden. Omdat de tafel door meerdere mensen tegelijk te gebruiken is, zullen vanzelf gesprekken over ‘vroeger’ ontstaan. En wanneer bezoekers na het zien van de beelden gegrepen worden door het verleden van Veenendaal, kunnen zij direct een bezoek brengen aan het Museum Veenendaal of het documentatiecentrum van de Historische Vereniging Oud Veenendaal, beide gehuisvest in De Cultuurfabriek.

Voor basisscholen
Speciaal voor het basisonderwijs werd het educatieve project ‘Wol- en textielfabrieken in Veenendaal’ ontwikkeld. Binnen dit project krijgen leerlingen niet alleen lessen op school, maar brengen zij ook een bezoek aan De Cultuurfabriek.

Kom kijken!
U bent van harte welkom in het HIP! Het HIP is vrij toegankelijk en u vindt het in de hal van De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein 74. De openingstijden van De Cultuurfabriek zijn: dinsdag en vrijdag 10.00 -20.00 uur, woensdag, donderdag en zaterdag 10.00 – 17.00 uur.
Graag tot ziens in De Cultuurfabriek!

www.hipveenendaal.nl