webcreation: Free Design

Is het Schaap de Sigaar? ( VO1 )

140617 105642 Het schaapHet regionaal erfgoedproject 'Is het Schaap de Sigaar' is een vakoverstijgend project voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. De historische, sociale en economische verwevenheid van Amerongen en Veenendaal worden tijdens het project op allerlei manieren belicht.

Het project is in korte tijd uit te voeren, sluit nauw aan bij de belevingswereld van de leerlingen en maakt gebruik van sociale media en andere digitale mogelijkheden. Op school wordt een korte introductie gegeven aan de hand van een powerpointpresentatie en wordt een kleine tentoonstelling ingericht. Vervolgens doen de leerlingen vier locaties aan op de 'bezoekdag' en gaan aan het eind van die dag met een goed gevulde rugzak weer terug naar school om de dagen erna hun opgedane kennis in een sprankelende presentatie om te zetten.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.dewerkhoven.nl/page/97

Kosten voor een rondleiding van een schoolgroep van de Basisschool is € 1,-- per leerling en van het Voortgezet Onderwijs is € 2,-- per leerling. Leerkrachten en begeleiders zijn gratis.

 140617 105653 Het schaap   140617 105745 Het schaap