webcreation: Free Design

Het briefje uit de trein

Briefje uit treinDit is het verhaal van Willem Hendrik Meurs, geboren in Wageningen op 9 december 1903. Verteld door zijn dochter Nel Veenendaal en zijn kleinzoon Wim Veenendaal.

Willem Hendrik Meurs trouwde met Petronella Driever en ze kregen 4 kinderen. Twee kinderen zijn overleden, de twee nog levende kinderen wonen in Veenendaal.

Lees meer...

Verrassende vondst tijdens taxatie dag Arie Molendijk

Atlas1Tijdens de taxatie dag afgelopen zaterdag 13 mei werden oude boeken, manuscripten en documenten door Arie Molendijk getaxeerd in de hal van de Cultuurfabriek. Het leverde een verrassende vondst op n.l. een atlas met gedetailleerde kaarten van voormalig Nederlands-Indië.    Deze atlas stond bij het afval van Buitenlandse Zaken in Den Haag en werd gered! Een prachtig stuk handwerk waarbij de 12.000 eilandjes van voormalig Nederlands-Indië gedetailleerd zijn ingetekend. Er zijn maar 500 van deze atlassen gemaakt. Taxateur Molendijk was onder de indruk. En de mensen die hem gevonden hadden niet minder!

Lees meer...

Museum Veenendaal organiseert voor het derde jaar op rij een succesvolle kunst-taxatie-dag!

Museum Veenendaal organiseerde afgelopen zaterdag, 15 april, voor het derde jaar op een rij een taxatie-middag in samenwerking met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. Zo’n kleine 200 bezoekers bezochten deze dag om o.a. schilderijen, tekeningen, zilver, porselein en kleine antiquiteiten te laten beoordelen op waarde, herkomst en originaliteit.

Lees meer...

Subcategorieën