webcreation: Free Design

Vacature

logo museum png

Museum Veenendaal wil een aantrekkelijk cultuurhistorisch museum zijn voor jong en oud, vooral uit Veenendaal en de regio Gelderse Vallei. Het museum is gehuisvest in de Cultuurfabriek. Met onze collectie en exposities willen wij het verleden, heden en toekomst van Veenendaal met elkaar verbinden.

Al 25 jaar wordt het museum gerund door vrijwilligers en door een betaalde parttime conservator. Inmiddels zijn we een geregistreerd museum en sterk in onze conserverende functie. In de komende jaren gaan wij meer aandacht besteden aan onze publieksfunctie en daarvoor zoeken wij een:

Medewerker publieksbereik (16 – 24 uur)
We zoeken een ervaren professional om samen met het bestuur en de conservator de inhoudelijke uitvoering van het publieksbereik op te zetten en daartoe de interne organisatie te verbeteren.

In deze rol lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van de doelstellingen genoemd in ons beleids- en jaarplan. Daarnaast help je onze samenwerking met andere (culturele) partners te verbeteren.

Weet jij alles van organiseren en ben je communicatief sterk? Dan komen we graag met je in contact.

Verantwoordelijkheden en taken:
• Mede opstellen en uitvoeren van het jaarplan voor de (tijdelijke) tentoonstellingen, activiteiten en educatieve projecten;
• Het opstellen en uitvoeren van plannen om het publieksbereik te verbeteren;
• Aansturen en coördineren van de diverse werkgroepen;
• Ons aanspreekpunt voor de Cultuurfabriek en overige (culturele) partners.

Kennis en ervaring:
• Affiniteit met musea en kennis van publiekszaken;
• Afgeronde relevante HBO-opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring;
• Zelfstandig, proactief en pragmatisch ingesteld;
• Je hebt kennis van en ervaring met de toepassingen van nieuwe media;
• Je bent een teamspeler die de specifieke dynamiek van een vrijwilligersorganisatie begrijpt;
• Je hebt een perfecte beheersing van het Nederlands;
• Je hebt goede contactuele, organisatorische en redactionele vaardigheden;
• Je bent klant- en resultaatgericht en hebt een flexibele werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden:
Museum Veenendaal biedt een dienstverband voor 16 tot maximaal 24 uur per week. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract met de mogelijkheid tot vaste aanstelling.

Inlichtingen & sollicitatie:
Voor meer informatie over de functie, neem je contact op met Theo van Hardeveld, (voorzitter@museumveenendaal.nl of 06-43134793). Graag ontvangen we je reactie uiterlijk 20 september. Je kunt je cv en motivatie sturen naar Mark Arens, (markarens@museumveenendaal.nl).

 

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe naar gemeente

VEENENDAAL - Na 27 jaar lukte het Nico (m) en Sjors Rosendaal om het eerste vaatje Hollandse Nieuwe te bemachtigen. Op de afslag in Scheveningen haalden zij op de veiling (volgens Amerikaans systeem) dit vaatje binnen. Het werd afgeslagen op 64.000 euro. Dinsdagmiddag werd in de raadzaal van het gemeentehuis nog eens gememoreerd dat het na 27 jaar allemaal gelukt is.

Werkvloer
‘’Onze opa probeerde het, vader Wim ook, maar wij hebben het binnengehaald,’’ aldus een opgetogen Sjors Rosendaal. Burgemeester en wethouders kregen dit eerste (lege) vaatje aangeboden. Vader Wim Rosendaal was uiteraard ook aanwezig en zeer verhuld met het feit dat het zijn jongens allemaal gelukt is.
Ton van Engelenhoven, pr-man van de Heeren van de Vis en al 27 jaar aanwezig bij de veiling van het eerste vaatje, liet weten dat hij het nu eens leuk vond dat ‘’het naar de werkvloer gaat. Geen multinational die er goede sier mee maakt maar echt naar een visboer die op markten staat.’’

Verse haringen
Uiteraard namen de gebroeders enkele schalen met verse haringen mee. De collegeleden smulden ervan.
Burgemeester Wouter Kolff liet weten het altijd mooi te vinden ‘’wanneer Veenendaalse ondernemers bijzondere initiatieven tonen. We gaan er een mooie plek voor zoeken.’’ Sjors had kort daarvoor al verteld dat hij hoopt dat het vaatje ergens openbaar te zien zou zijn.

Extra bezoek
‘’Dat is goed voor Veenendaal. Misschien trekt het extra bezoek. Toen wij daags na de veiling op de markt in Putten stonden en live voor Radio 538 spraken, kwamen mensen helemaal uit Den Haag om een haring te proeven. Want wie zoveel voor een vaatje over had, moest toch wel iets heel bijzonders in huis hebben!’’.

Naar museum?
Sjors gaf als tip mee dat het vaatje in het museum zeker niet zou misstaan. De firma Rosendaal - handelend onder de Heeren van de Vis - zijn al generaties in Veenendaal te vinden.
Opa had in 1948 een kraam op het Zwaaiplein. Veel eerder ging hij in Veenendaal de huizen langs. Vader Wim Rosendaal had daar nog een leuke anekdote over. ‘’Wanneer hij precies zich in Veenendaal vestigde kunnen we niet met zekerheid zeggen. In 1948 stond hij al een jaar met een kraam op het Zwaaiplein, totdat iemand opmerkte: heb je er wel vergunning voor? Dat had hij dus niet! Binnen een dag was het geregeld.’’

websitewijzigingeerste vaatje

Druk bezochte kinderworkshop schilderen

Op woensdag 12 juli, op een regenachtige woensdagmiddag, deden 23 kinderen mee aan de workshop schilderen over het Russische verhaal van de oude Dimitri. Na de vertelling legde Kees Cramer uit volgens de uitgangspunten van de geleide expressie, hoe de kinderen in drie stappen het schilderij konden maken met acrylverf. Dat kinderen weinig of geen schilderervaring hebben, is niet aan de resultaten te zien. Deze zijn vanaf dinsdag 18 juli te zien in Museum Veenendaal.

Kinderworkshop KeesCramer Kinderworkshop KeesCramer1 Kinderworkshop Kees Cramer Kinderworskhop Kees Cramer

Subcategorieën