webcreation: Free Design

Schaapjes maken van klei

Koopzondag zondag 28 mei: 12.00-16.00 uur
Kinderworkshop: Schaapjes maken van klei

IMG 5125 Merino schaapKoopzondag 28 mei: Na het winkelen in Veenendaal is het heerlijk om uit te rusten in de Cultuurfabriek. Even een kop koffie bij Café met Stip naast Museum Veenendaal.

De Cultuurfabriek is gevestigd op de voormalige locatie van de Hollandia Wol en Kousen fabriek. In Museum Veenendaal worden daarom aan wol gerelateerde collectiestukken tentoongesteld zoals een weefgetouw maar ook een merinoschaap van brons.

De wol geschiedenis van Veenendaal is de inspiratiebron voor de kinderworkshop: Schaapjes maken van klei waar kinderen aan deel kunnen nemen.

Vooraf aanmelden gewenst: info@museumveenendaal.nl. Entree: E 1,--

Taxatiedag antieke boeken door Arie Molendijk

Zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur taxeert Arie Molendijk uit Rotterdam oude boekwerken vanaf de boekdrukkunst, handschriften, documenten en bijbels. Ook de wat modernere antiquarische boeken zijn welkom op deze taxatiedag. Hij vertelt u niet alleen over de waarde van uw boekwerk, maar zo mogelijk ook over de achtergrond en de historie daarvan.

U kunt zich van een plaats verzekeren door zich bijtijds aan te melden op info@museumveenendaal.nl. Desondanks is een langere wachttijd niet uitgesloten. Maximaal aantal stukken die u kunt laten taxeren is 4.

Entree:

  • € 5,00 per volwassene
  • € 2,00 kinderen van 12 t/m 17 jaar
  • € 1,00 Museumkaart
  • € 1,00 Vriend van Museum Veenendaal
  • Gratis voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding.

 Beschrijving van alle N

Beschrijving van alle Nederlanden (1566, vertaling uit 1612) geschreven door handelsreiziger Ludovico Guicciardini (1521-1589). Collectie Museum Veenendaal. Foto: Leo Tijdeman

'Ochtendstemming’ topstuk expositie

Lees hier het artikel.
Schermafbeelding 2017 04 05 om 09.02.37

Crowdfundings actie: schilderij Ochtendstemming bij Veenendaal van Gabriël

Crowdfundingsactie Ochtendstemming bij Veenendaal Haagse school schilder Gabriel Simonis BuunkMuseum Veenendaal collectioneert het Veenendaals erfgoed. Het schilderij Ochtendstemming bij Veenendaal, geschilderd door de bekende Haagse school schilder Paul Joseph Constant Gabriël, geeft een stukje landschap in de buurt van de Klomp weer in een prachtige dromerige sfeer. Laat u overtuigen door de toegevoegde waarde die dit schilderij heeft voor de collectie van Museum Veenendaal en kom het schilderij bewonderen vanaf zaterdag 1 april in de tentoonstelling De Haagse School: Hollandse pracht. U kunt het museum steunen om het schilderij Ochtendstemming bij Veenendaal aan te kopen door een donatie aan Museum Veenendaal te doen. Hiermee zorgt u ervoor dat een voor Veenendaal belangrijk kunsthistorisch schilderij voor het publiek toegankelijk wordt.

Nu in het museum

De vaste tentoonstelling met topstukken uit de Veenendaalse geschiedenis.

Vanaf 19 november: de tentoonstelling Made in Veenendaal.

Dertien bedrijven, gevestigd in Veenendaal presenteren zich in de tentoonstelling Made in Veenendaal. Deze bedrijven hebben een uniek karakter en zijn landelijk of internationaal georienteerd!

Deze tentoonstelling biedt bewoners uit Veenendaal en uit de regio een unieke gelegenheid om met hen kennis te maken. Bovendien ontvangen de eerste 50 bezoekers gratis een goodybag gevuld met verschillende items van deze bedrijven!

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Made in Veenendaal zijn drie glas-in-loodramen met een mondiale voorstelling geïnstalleerd, ontworpen door de Rotterdamse architect ir. M.C.A. Meischke  (1893-1973). De glas-in-loodramen zijn een erfenis uit het gebouw van de SKF Rollagerfabriek aan de Wageningselaan. Uit de SKF Rollagerfabriek is later NN Netherlands ontstaan. NN is een van de dertien bedrijven die zich presenteert. Ook maakt u kennis met de bedrijven: Elekta, Kliko, Koninklijke Ginkel Groep, Dishman, Pokon Naturado, J. Heebink logistic services, Tefal, Passies Internationale verhuisbedrijven, HatchTech, Sanorice, Info Support en Lantor. Naast de uniciteit van deze dertien bedrijven staat de tentoonstelling in het teken van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van hun innovatieve producten.

made in veenendaal 2 bInnovatie staat hoog in het vaandel bij HatchTec, wereldspeler als het gaat om kuikenbroederijen. Maar ook bij Elekta die om zijn brachytherapy voor kankerpatienten bekend staat bij meer dan 2000 ziekenhuizen over de hele wereld.

Echt Veenendaals is de Koninklijke Ginkel Groep die van oorsprong in 1903 is begonnen, toen A.P. van Ginkel een ‘bloemisterij’ startte aan de Nieuweweg. Ook het Veenendaalse bedrijf J. Heebink logistic services is door J. Heebink in 1970 vanuit huis bij De Klomp begonnen. Al jaren zijn Lantor en Dishman gevestigd in het centrum van Veenendaal. Lantor laat in de tentoonstelling de synthetische vliezen die worden toegepast in produkten zien zoals in een kano of een wiek. Dishman vervaardigd al jaren uit wolvet; cholesterol voor de produktie van vitamine B. Ook specialist op IT gebied: Infosupport en specialist op het gebied van verhuizen: Passies Verhuizers geven op beeldende wijze hun produkten weer in de presentatie.

U ontdekt dat het relatief kleine Veenendaal grote landelijke of internationaal georiënteerde bedrijven huisvest! En dat veel van de producten die zij maken gewoon bij u thuis, in en om het huis staan? Denk aan de Kliko bij u in de tuin of de Tefalpan bij u in de keuken of de rijstcrackers van Sanorice in uw keukenkast! De tentoonstelling Made in Veenendaal laat u kennis maken met deze unieke bedrijven waarvan veel producten voor u een feest der herkenning zijn! 

Foto's midden: Lantor, HatchTec, Koninklijke Ginkel Groep, Info Support, J. Heebink logistic services, Pokon Naturado, Passies Internationale verhuisbedrijven

  made in veenendaal 3

Foto's hierboven: Tefal, Heebink, Sanorice, Elekta, Dishman

made in veenendaal 4

Foto's hierboven: NN Netherlands, Kliko, Lantor, HatchTech