webcreation: Free Design

Nu in het museum

De vaste tentoonstelling met topstukken uit de Veenendaalse geschiedenis.

Vanaf 19 november: de tentoonstelling Made in Veenendaal.

Dertien bedrijven, gevestigd in Veenendaal presenteren zich in de tentoonstelling Made in Veenendaal. Deze bedrijven hebben een uniek karakter en zijn landelijk of internationaal georienteerd!

Deze tentoonstelling biedt bewoners uit Veenendaal en uit de regio een unieke gelegenheid om met hen kennis te maken. Bovendien ontvangen de eerste 50 bezoekers gratis een goodybag gevuld met verschillende items van deze bedrijven!

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Made in Veenendaal zijn drie glas-in-loodramen met een mondiale voorstelling geïnstalleerd, ontworpen door de Rotterdamse architect ir. M.C.A. Meischke  (1893-1973). De glas-in-loodramen zijn een erfenis uit het gebouw van de SKF Rollagerfabriek aan de Wageningselaan. Uit de SKF Rollagerfabriek is later NN Netherlands ontstaan. NN is een van de dertien bedrijven die zich presenteert. Ook maakt u kennis met de bedrijven: Elekta, Kliko, Koninklijke Ginkel Groep, Dishman, Pokon Naturado, J. Heebink logistic services, Tefal, Passies Internationale verhuisbedrijven, HatchTech, Sanorice, Info Support en Lantor. Naast de uniciteit van deze dertien bedrijven staat de tentoonstelling in het teken van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van hun innovatieve producten.

made in veenendaal 2 bInnovatie staat hoog in het vaandel bij HatchTec, wereldspeler als het gaat om kuikenbroederijen. Maar ook bij Elekta die om zijn brachytherapy voor kankerpatienten bekend staat bij meer dan 2000 ziekenhuizen over de hele wereld.

Echt Veenendaals is de Koninklijke Ginkel Groep die van oorsprong in 1903 is begonnen, toen A.P. van Ginkel een ‘bloemisterij’ startte aan de Nieuweweg. Ook het Veenendaalse bedrijf J. Heebink logistic services is door J. Heebink in 1970 vanuit huis bij De Klomp begonnen. Al jaren zijn Lantor en Dishman gevestigd in het centrum van Veenendaal. Lantor laat in de tentoonstelling de synthetische vliezen die worden toegepast in produkten zien zoals in een kano of een wiek. Dishman vervaardigd al jaren uit wolvet; cholesterol voor de produktie van vitamine B. Ook specialist op IT gebied: Infosupport en specialist op het gebied van verhuizen: Passies Verhuizers geven op beeldende wijze hun produkten weer in de presentatie.

U ontdekt dat het relatief kleine Veenendaal grote landelijke of internationaal georiënteerde bedrijven huisvest! En dat veel van de producten die zij maken gewoon bij u thuis, in en om het huis staan? Denk aan de Kliko bij u in de tuin of de Tefalpan bij u in de keuken of de rijstcrackers van Sanorice in uw keukenkast! De tentoonstelling Made in Veenendaal laat u kennis maken met deze unieke bedrijven waarvan veel producten voor u een feest der herkenning zijn! 

Foto's midden: Lantor, HatchTec, Koninklijke Ginkel Groep, Info Support, J. Heebink logistic services, Pokon Naturado, Passies Internationale verhuisbedrijven

  made in veenendaal 3

Foto's hierboven: Tefal, Heebink, Sanorice, Elekta, Dishman

made in veenendaal 4

Foto's hierboven: NN Netherlands, Kliko, Lantor, HatchTech